Satu Mare - Biserica romano-catolică „Sf. Ioan Evanghelistul”

În perioada medievală, în oraş a existat o mănăstire franciscană. Construirea mănăstirii actuale a debutat în timpul episcopului János Hám, dar a fost încheiată abia în 1903. Biserica a fost sfinţită trei ani mai târziu. Nava bisericii este reali-zată în stil clasic, iar turnul proeminent, flancat de două turnuleţe decorate cu elemente neoromane şi neogotice domi-nă faţada principală. Aceeaşi realizare neobişnuită caracterizează şi interiorul bis-ericii: pictura decorativă şi mobielierul a fost realizat de firmele specializate în stiluri istorice, folosindu-se elemente tipic medievale. (TSz).
Bibliografie:
Bura László: A szatmárnémeti Szent János plébánia temploma. Kolozsvár, 2006.


Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.