Supuru de Sus - Biserica ortodoxă „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”

Vechea bisericuţă din lemn devenise neîncăpătoare, realitate ce i-a determinat pe săteni să contribuie, inclusiv financiar, la ridicarea „unei biserici de zid”. Biserica actuală a fost construită în perioada anilor 1784–1789. Edificiul poartă influenţa stilului baroc reprezentat prin succesiunea ritmică a ferestrelor semicirculare, având faţada prevăzută cu două pinioane, conturate în partea superioară de o liniatură curbă. Absida şi turnul au fost adăugate în anul 1911. Etajul superior al turnului are ferestrele străjuite de pilaştri, cu o profilatură mai accentuată în partea de sus. Săgeata turnului are formă de piramidă hexagonală, încununată printr-o cruce. (DB).
Bibliografie:
Parohia Ortodoxă Română Supuru de Sus, Istoricul parohiei (manuscris).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.