Sanislău - Biserica reformată

Unele caracteristici ale edificiului, cum ar fi orientarea, structura planului, sanctuarul poligonal şi contraforturile permit ipoteza unei biserici de origine medievală. Biserica-sală cu tavan plat este prevăzută cu o a doua intrare pe faţada sudică, ceea ce poate constitui un nou argument în favoarea originii medievale. Mobilierul edificiului a fost realizat pe parcursul secolului al XIX-lea, în stil clasic. Edificiul a fost grav afectat de cutremurul din 1834. Turnul a fost realizat după restaurare. Meşterii au rezolvat interesant întărirea zidurilor edificiului la colţurile vestice şi lângă turn, folosind coloane cilindrice, şi nu contraforturi. Există trei clopote, două realizate în 1926, iar cel de al treilea în 1815. (TSz).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.