Bicău - Biserica ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”

Biserica veche, din lemn, a ars în anul 1876. Clădirea actuală, construită în perioada 1880–1890, are o singură navă, cu absidă semicirculară. Aceeaşi formă se întâlneşte la ferestrele navei şi ale turnului ce încalecă nava. Turnul are două etaje: primul este prevăzut cu ferestre geminate, iar al doilea cu câte o fereastră mai mare pe fiecare latură. Lăcaşul de cult păstrează vechiul iconostas de o incontestabilă valoare artistică. Icoanele ce împodobesc pereţii bisericii demonstrează că pictorul a cunoscut şi a respectat în totalitate erminia bizantină. În anul 1976 icoanele au fost restaurate. (DB).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.