Piskolt - Református templom

Available in:
A falu középkori templomának felmenő falait őrzi még a mai épület is, amit a déli hajófalban feltárt két rézsűs ablak is bizonyít. A templomot a reformátusok 1730 után állították helyre, mivel az előző század végének török harcai során elmenekültek, az épület súlyosan megsérült, sokáig pusztán állt. Az 1834-es földrengés során súlyosan megsérült, tornyát le kellett bontani, az új torony már romantikus stílusban épült. Ekkor új mennyezet és berendezés is készült. A templom íves záródású szentélyét a 20. század első felében bontották le, helyette egyenes végződést kapott. Egyik harangja 1772-ből, a másik 1923-ből származik. (TSz).

Navigálás


Szatmár Megyei Múzeum
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Részletek
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.