Ambud - Biserica reformată

Nu există date despre biserica medievală. În 1779, familia nobilă locală, Teleki, a construit pentru enoriaşi o biserică din lemn, care a funcţionat până în 1862. Gradul ridicat de umiditate al terenului a determinat construirea noului edificiu de cult în altă locaţie. Lucrările, desfăşurate între 1862 şi 1864 au fost coordonate de meşterul sătmărean Schwartz şi finanţate de familiile nobiliare locale Debreczeni şi Eötvös, a căror contribuţie este amintită în inscripţia din biserică. Biserica-sală construită în stil romantic se închide printr-o absidă semicirculară. Turnul octogonal pare mic în comparaţie cu dimensiunile navei. Faţada principală este prevăzută cu ferestre circulare, iar ferestrele false situate deasupra cornişei au rol decorativ. Amvonul este construit în stil clasic. Cele două clopote au fost realizate la Timişoara, în 1924. (TSz).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.