Ţeghea - Biserica reformată

Perioada exactă a construirii edificiului medieval de mici dimensiuni rămâne necunoscută. Se poate presupune o datare aproximativă, la sfârşitul secolului al XIII-lea sau începutul secolului al XIV-lea. Sanctuarul are închidere dreaptă, arcul de triumf are formă neregulată, iar intrarea este situată pe partea sudică a navei. Geamurile sunt înguste, în afară de cele ale navei care au fost lărgite. Tavanul casetat este pictat în albastru, fiecare casetă având în centru o steluţă aurită. Amvonul este profilat, cu o coroană simplă. Între 1944 şi 1945, în locul turnului din lemn s-a construit unul nou, adosat faţadei vestice a edificiului. Are un singur clopot realizat în anul 1845. (TSz).
Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.