Eriu-Sâncrai - Biserica reformată

Denumirea localităţii provine de la fostul hram al bisericii, care a fost probabil regele Sf. Ştefan sau Sf. Ladislau. Biserica a fost construită în perioada medievală, în stil gotic, cândva în secolele XIVXV. Altarul are formă poligonală şi o lăţime mai mică decât cea a navei. Arcul de triumf este ogival, iar ferestrele au fost în totalitate transformate. Tavanul plat datează din perioada modernă. Zidurile bisericii sunt sprijinite în exterior de contraforturi în trepte, dintre care cele aflate lângă turn, databile probabil în perioada medievală, sunt mai robuste. Pe latura sudică a navei s-a adosat un portic cu timpan arcuit. Mobilierul bisericii denotă simplitate şi se datează în secolul al XVIII-lea. Cele două clopote au fost realizate în 1848, respectiv 1924. (TSz).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.