Craidorolţ - Biserica ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”

Este una dintre cele mai vechi biserici de zid, din această zonă, fiind ridicată în anul 1770. Construcţia se remarcă prin forma suplă conferită de turnul înalt alipit navei. Întreaga clădire este simplă şi elegantă, purtând amprenta stilului baroc. În biserică se păstrează vechiul iconostas. Icoanele împărăteşti, realizate în stil baroc, datează de la începutul secolului XIX. Reprezentările iconografice au fost executate cu măiestrie şi migală, înfăţişându-i pe Iisus Învăţător, pe Fecioara Maria cu Pruncul Isus, şi pe Sf. Nicolae. Culoarea dominantă a întregului iconostas este auriul, conferind spaţiului nobleţe şi rafinament. (DB).

Navigare


Muzeul Judeţean Satu Mare
Bd. Vasile Lucaciu, Nr. 21
440031, Satu Mare
România
Tel.:0261-737526
Fax.:0261-768761
Email:[email protected]

Detalii Complete
Finanţator
Sigla UE
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.